OyunGüncel HaberlerTeknoloji

Roblox PlayStation Store’a ne zaman gelecek? Tarih verildi, hem PS4 hem PS5 için çıkış yapacak

Yıllar önce piyasaya sürülen ve ilk olarak PC’ye gelen Roblox oyunun PlayStation’a geleceği tarih de belli oldu. Peki Roblox PlayStation Store’a ne zaman gelecek?

Bu yıl pek çok oyun PlayStation Store’da yerini aldı. Halihazırda pek çok çevrim içi oyun platformu bulunurken, bu platformlar bazı oyunlardan yoksun olabiliyor. İşte Xbox ve PC’de bulunan Roblox’ta bunlardan biriydi.

2006’da piyasaya sürülen ve uzun yıllar sadece Xbox ile PC’de oynanabilen popüler oyunun, PlayStation Store’a geleceği tarih belli oldu. Peki Roblox PlayStation Store ne zaman gelecek? 

Roblox, PS4 ve PS5’te oynanabilecek

The Mirror’un haberine göre Roblox, bu hafta PlayStation’a gelecek. Peki oyun ne zaman oynanmaya başlanacak?

Roblox’un PlayStation Store’da çıkacağı tarih 10 Ekim Salı olarak açıklandı. Bu tarih, geçtiğimiz ay Roblox’un kıdemli direktörü Thai Bui tarafından doğrulandı

Yine de Roblox veya Sony tarafından kesin bir çıkış zamanı verilmedi

Anca  PlayStation Store genellikle 10:00 – 2:00 BST / 5:00 – 9:00 EDT / 2:00 – 7:00 PDT arasında listeyi güncelliyor. Bu nedenle Roblox’un 10 Ekim Salı günü 12:00 BST / 7:00 EDT / 4:00 PDT civarında piyasaya sürülmesi muhtemel. Öte yandan bu, Türkiye saati ile akşam 20.00’da raflarda yerini alabilir.

Roblox PlayStation Storea ne zaman gelecek a

Tgrthaber.com.tr’nin aktardığına göre Roblox, MMO ve oyun oluşturma platformu olarak da kullanılabilen çevrimiçi çok oyunculu bir oyun olarak piyasada yer alıyor. Kullanıcılar, diğer kullanıcıların satın alması veya oynaması için kendi eşyalarını, görünümlerini ve oyunlarını oluşturabilir. Roblox’taki bazı hayran yapımı oyunlar Counter Strike ve Among Us gibi diğer oyunların yeniden oluşumudur. Bu arada, Roblox’ta oyun geliştiren Gamefam’dan, bir Roblox oyununda görünmesi için Sonic the Hedgehog’u lisanslayan SEGA’ya kadar bazı şirketler diğer oyunları tanıtmak için Roblox’a gittiğini de belirtelim.

Kaynak: Mirror
Derleme: Teknoweek.com.

Okan Güleş

Teknolojiyi seven, her alanında özgün içerikler üreten editör. 1999 Adana doğumlu, İstanbul'da yaşıyor. TGRT Haber, Webtekno, Shiftdelete gibi şirketlerde çalışma geçmişi bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu